Αργυρούπολη

Ένας… τροπικός προορισμός

Η Αργυρούπολη ανήκει στο νομό Ρεθύμνης και απέχει 10χλμ από το ξενοδοχείο. Είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό με 400 κατοίκους, που βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός μέσης πολιτιστικής αξίας. Μέσα και γύρω από το χωριό υπάρχουν πάρα πολλά ανασκαμμένα τμήματα της αρχαίας πόλης Λάππα, ρωμαϊκά κατάλοιπα, ενετικά κτίσματα και βυζαντινές εκκλησίες. Σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι ο ναός των Πέντε Παρθένων, έξω από το χωριό, που είναι λαξευμένη σε φυσικό βράχο. Η Αργυρούπολη έχει συνδεθεί και με την επανάσταση του 1878, γιατί εδώ κηρύχτηκε η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Αν επισκεφθείτε το γραφικό χωριό μην παραλείψετε να δείτε την… εξωτική τοποθεσία «Πηγές» όπου υπάρχουν άφθονα τρεχούμενα νερά που κυλούν σε ρυάκια και σχηματίζουν μικρές λίμνες ή πέφτουν από μικρούς καταρράκτες και κινούν αρκετούς νερόμυλους. Στο σημείο υπάρχει, οργιώδης βλάστηση με υπεραιωνόβια εντυπωσιακά πλατάνια. Δείτε επίσης το εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης που είναι κτισμένο μέσα σε βράχο από τον οποίο αναβλύζουν γάργαρα νερά.

Εδώ «επιβάλλεται» να καθίσετε για φαγητό. Το περιβάλλον είναι πανέμορφο και ανοίγει την όρεξη, ενώ οι ταβέρνες της περιοχής φημίζονται για το εξαιρετικό φαγητό τους. Ιδιαίτερα οι κρεατοφάγοι θα το λατρέψουν. Μια απολαυστική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε.