Γεωργιούπολη

«Ευνοημένη από τη Φύση» – «Ευλογημένη από το Θεό»

Στη δυτική πλευρά της βόρειας Κρήτης, στον κόλπο που εκβάλλει ο Αλμυρός ποταμός, σε κομβικό σημείο μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων βρίσκεται η γραφική κωμόπολη της Γεωργιούπολης, που ανήκει διοικητικά στην επαρχία Αποκορώνου.

Η πόλη έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά θέρετρα της βόρειας Κρήτης λόγω της μοναδικής ομορφιάς του τοπίου και της φημισμένης παραλίας της. Μιας ακτής με λεπτή άμμο και ρηχά νερά που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι χτισμένη σε μια περιοχή με ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά αφού συνδυάζει: βουνό, πεδιάδα, ποτάμι, λίμνη (δίπλα στον οικισμό), θάλασσα, άγρια φύση με δάση και καλλιεργήσιμη έκταση με αμπελώνες και ελαιώνες.

Η όμορφη και σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής οφείλεται στα άφθονα νερά που πηγάζουν από τις εντυπωσιακές κορυφές των Λευκών Ορέων, που ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από το μπαλκόνι του Eliros Mare.

Η Γεωργιούπολη είναι εύκολα προσβάσιμη από οποιοδήποτε μέρος του νησιού, αφού βρίσκεται πάνω στον κύριο οδικό άξονα της Κρήτης. Ως παραθεριστικό κέντρο διαθέτει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, σύγχρονα ξενοδοχεία, γραφικά ταβερνάκια και νυχτερινή ζωή με πολλές επιλογές διασκέδασης. Διατηρεί, όμως, ζωντανή την αυθεντικότητα των ανθρώπων της και τα στοιχεία εκείνα που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την περίφημη κρητική φιλοξενία.